Spieren die worden gebruikt bij de WaterRower roeimachine training

Spieren die worden gebruikt bij de WaterRower roeimachine-training

Trainen met een WaterRower roeimachine is een geweldige manier om calorieën te verbranden, uw cardiovasculaire conditie te verbeteren en veel van uw belangrijkste spieren te versterken. Omdat roeien weinig impact heeft op uw gewrichten, is het bij uitstek geschikt voor sporters en gewone mensen die zich zorgen maken over kniepijn bij activiteiten zoals hardlopen. Om het meeste uit het gebruik van een roeimachine te halen, moet je ervoor zorgen dat je een goede techniek gebruikt en deskundige begeleiding inwint van een personal trainer of roeicoach als je niet zeker weet hoe je goed moet roeien.

Een roeimachine

De WaterRower zal al uw belangrijke spiergroepen trainen, maar sommige zullen meer opvallen dan andere. Je benen, rug, core, schouders en rug worden aangesproken als je regelmatig een roeitrainer gebruikt.
 
RUG:

LatissimusDorsi: Het strekken van uw armen wanneer u de spanning van het stuur van een roeier loslaat, wordt gecontroleerd door deze spier. Het wordt gedeeltelijk bedekt door de trapeziusspier en bedekt toevallig het midden- tot onderruggebied.

Trapezius: Wanneer u het stuur van de WaterRower naar achteren trekt, gebruikt u deze spier. De trapezius is verantwoordelijk voor het stabiliseren en controleren van de nek en de schouderbladen.
Rhomboids: Dit zijn de spieren die de trapezius helpen bij het naar achteren trekken van de schouders en worden gevonden tussen de wervelkolom en de schouderbladen.

ARMEN:

Deltoids: De hele roeibeweging kan de deltaspieren trainen, vooral bij het loslaten van het stuur van de WaterRower. Dit zijn de schouderspieren die verbonden zijn met de humerus, het schouderblad en het sleutelbeen en die toevallig een zeer belangrijk onderdeel zijn van het bewegingsbereik van je armen.

Triceps: Nadat u de handgrepen naar uw lichaam hebt getrokken, nemen uw triceps het over wanneer u uw armen begint los te laten en uit te strekken.
Biceps: dit zijn de spieren die zich aan de voorkant van je bovenarm bevinden. Ze worden gebruikt wanneer u uw armen bij de elleboog buigt wanneer u het stuur van de WaterRower naar u toe trekt.

BENEN:

Gluteus Maximus: Dit is de spier die wordt gebruikt tijdens het roeien, maar deze wordt meestal minder gebruikt dan uw belangrijkste beenspieren.

Quadriceps: Deze spieren bevinden zich aan de achterkant van je bovenbeen en worden voornamelijk getraind wanneer je knieën gebogen zijn op de weg terug naar de startpositie.

Hamstrings: Dit zijn toevallig de grootste spieren in uw benen en worden gebruikt aan het begin van de roeibeweging wanneer u uw lichaam naar achteren duwt vanaf de basis van de WaterRower.

KERN of CORE:
Erector Spinae: Dit is de spier die erg belangrijk is voor je onderrug, wat ook een van de meest voorkomende gebieden is om gewond te raken. Deze spier wordt getraind wanneer u uw rug buigt en strekt, evenals wanneer uw benen buigen en duwen.

Obliques: deze specifieke spieren bevinden zich aan de zijkanten van uw buik en worden ook gebruikt wanneer u uw lichaam stabiliseert, zodat u recht bent in plaats van te draaien.

Buikspieren: terwijl je roeier bedoeld is om je benen, armen en rug te richten, zal elke vorm van volledige lichaamsbeweging altijd je buikspieren trainen. Wanneer je je lichaam iets naar voren buigt en vervolgens weer rechtop gaat staan, worden je buikspieren constant gebruikt.

Zelfs de Verhulstjes nemen hun originele WaterRower mee naar Saint-Tropez
Ellen Callebout, de vrouw van Gert Verhulst kan gewoon niet zonder haar roeimachine en wij weten waarom

Voordat u een WaterRower koopt, moet u eerst onderzoek doen naar de verschillende soorten WaterRowers die beschikbaar zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Lees beoordelingen, vraag mensen die u vertrouwt en raadpleeg geautoriseerde distributeurs voor hun mening. Prijs kan een factor zijn bij je keuze, maar het belangrijkste waar je op moet letten is de kwaliteit van de roeitrainer. Als het om kwaliteit gaat, staan ​​veel roeiers in voor de kwaliteit van de WaterRower. Het is vervaardigd in de VS, gemaakt van hoogwaardig massief natuurlijk hout en gebruikt water als een vorm van weerstand om u het echte, soepele gevoel van roeien op het water te geven. Je moet het proberen om het te geloven!

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een WaterRower voor uw huis, kantoor of hotelgym, neem dan contact op met het ons of bekijk het assortiment samen met de accessoires online op onze NIFT.store webshop.