Waarom bewegen de next big thing is in bedrijfsfitness

Waarom bewegen de next big thing is in bedrijfsfitness

Beweging is veel meer dan een oefenprogramma; het is een doelgericht systeem dat een integraal onderdeel zou moeten zijn van bedrijfswelzijnsprogramma’s. 

Bedrijfsfitness:

Als het om bedrijfsfitness gaat, denk je waarschijnlijk als eerste aan een fitnesscentrum met aerobics-, kickboks- en zumbalessen. Maar iets veel eenvoudigers is misschien wel het volgende grote ding in bedrijfsfitness: beweging! al dan niet met toestellen en hulpmiddelen.

De manier waarop we ons lichaam bewegen – of dat nu thuis, op het werk of in de wereld is – heeft invloed op bijna alles wat we doen. Wanneer we niet bewegen, kunnen onevenwichtigheden in de spieren leiden tot pijn of letsel en voorkomen dat we het leven leiden dat we willen.

De impact van musculoskeletale pijn

Meer dan 124 miljoen Amerikanen ouder dan 18 jaar, maar ook Europeanen melden medische aandoeningen aan het bewegingsapparaat, het lichaam dus. En enkele van de belangrijkste bijdragende factoren zijn sedentair gedrag, zoals langdurig zitten en lage fysieke activiteit.

Helaas heeft de verschuiving naar werken op afstand dit probleem steeds verder geïntensiveerd. Tijdens het thuiswerken zei 70% van de werknemers met musculoskeletale pijn dat hun toestand verslechterde of dat ze nieuwe pijn ervaren.

Bovendien was, volgens een onderzoek van de Business Group on Health , musculoskeletale pijn een belangrijkste bron van uitgaven voor gezondheidszorg voor 90% van de werkgevers in 2020. Als gevolg hiervan is 68% van de respondenten van plan om tegen 2023 een zakelijk musculoskeletaal programma aan te bieden.

Waarom bewegingstraining belangrijk is

Als liefhebber van sport, recreatie en fitness heb ik uit de eerste hand gezien hoe beweging – mobilisatie, activering en dynamische beweging – een ongelooflijk verschil maakt in het leven van mensen. En wat ik heb gezien als onderdeel van het Tonic-Lifestyle Team, heeft aangetoond dat beweging deel moet uitmaken van een succesvol voordelenplan. Als dat niet het geval is, doen de andere voordelen die u aanbiedt er niet toe.

Beweging staat gelijk aan een hogere kwaliteit van leven voor individuen en biedt werkgevers een overvloed aan arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Meer omzet. Zeer betrokken medewerkers zijn gelukkiger, genieten van hun werkplek en blijven langer. Sterker nog, teams met een hoge betrokkenheid zien 59% minder verloop .
  • Minder ziekteverzuim. Wanneer werknemers gelukkig en betrokken zijn, komen ze ook opdagen – zeer betrokken teams zien een daling van 41% in het ziekteverzuim.
  • Hogere medewerkerstevredenheid. Meer beweging betekent meer energie, wat meer productiviteit en loyaliteit aan het bedrijf betekent, wetende dat uw werkgever om uw welzijn geeft.

Hoe een bewegingstraining op de werkplek eruit ziet?

Jaren geleden was training in de fitnessindustrie erg spiergericht – het ging allemaal om krullen, persen of extensions. Deze activiteiten correleerden niet noodzakelijkerwijs met het echte leven en gingen niet volledig in op iemands bewegingsapparaat.

Tegenwoordig verschuift de fitnessindustrie van het trainen van spieren naar training voor beweging. Het uitbreiden van deze verschuiving naar de werkplek is een natuurlijke volgende stap – daar brengen mensen tenslotte het grootste deel van hun tijd door.

Als iemand bijvoorbeeld aan een productielijn werkt en een repetitieve beweging maakt, hebben we geleerd dat die bewegingspatronen van invloed zijn op hoe werknemers zich op het werk en thuis voelen. Ze kunnen pijn in hun enkel ervaren, maar in samenwerking met een getrainde fitnessprofessional en apparatuur realiseren ze zich dat hun pijn zich vertaalt in een probleem dat ze daadwerkelijk in hun heup hebben.

Hetzelfde kan gebeuren met werknemers die voor langere tijd zitten (zoals in een callcenter) of bepaalde functies voor langere tijd bekleden.

In een op beweging gebaseerde benadering richten trainers zich op de basisbewegingen die mensen in hun dagelijks leven maken en helpen ze die bewegingen veiliger uit te voeren. Dat kan van alles zijn, van hoe ze opstaan ​​uit hun bureaustoel tot de beste manier om hun kinderen op te halen of een zware deur te openen. Het is een aanpak voor overal, niet alleen iets waar mensen aan denken als ze in de sportschool zijn.

De ervaring van een werknemer met een trainer op locatie biedt een effectieve en meer persoonlijke benadering dan alleen het gebruik van op technologie gebaseerde kaarttools en apps.

Het doel is om werknemers te helpen hun mobilisatie te verbeteren en hun kans op blessures te verkleinen door hen bewegingsactiviteiten te geven die ze op elk moment kunnen voltooien (zoals rekoefeningen die snel moeten worden voltooid tijdens een begeleide pauze van 15 minuten).

Beweging als een doelgericht systeem

Beweging is veel meer dan een oefenprogramma; het is een doelgericht systeem dat een integraal onderdeel zou moeten zijn van bedrijfswelzijnsprogramma’s. En er is enige urgentie rond dit concept.

De volgende generatie laat ons al zien dat de dagen van het zitten in een hokje van 9-5 aan het vervagen zijn. We hebben na de pandemie de kans om deze trend voor te blijven en werknemers een frisse benadering te bieden die rekening houdt met hun hele lichaam en hun volledige leven erkent.

Geef je medewerkers de kans om te bewegen, neem contact op voor een in-house bedrijfsfitness met toestellen en al dan niet (virtuele) trainers. Deze investering komt het bedrijf alleen maar ten goede en ook voor u als bedrijfsleider is het belangrijk. Bewegen is de sleutel.