Waarom of wat is een bedrijfsfitness voor werkgevers

Waarom of wat is een bedrijfsfitness voor werkgevers

Het belang van het aanmoedigen van fitness op de werkplek

Bedrijfsfitness voor werkgevers:

Elke werkgever weet dat de belangrijkste activa van elk bedrijf de werknemers zijn. Het uiteindelijke doel dat werkgevers van werknemers willen, is het bereiken van maximale productiviteitsniveaus. Om dit te bereiken, moeten medewerkers op hun best zijn. Het bevorderen van fitness is een van de gunstigste keuzes die een werkgever kan maken om zijn werknemers aan te moedigen hun volledige potentieel te bereiken. Lichaamsbeweging ondersteunt een optimaal gewicht, een betere algehele gezondheid en heeft vele andere voordelen.

Overweeg de volgende belangrijke redenen om de fitheid van medewerkers te bevorderen:

1.Fitte medewerkers maken minder vaak gebruik van ziektedagen. Wanneer werknemers minder ziektedagen gebruiken, dragen ze meer bij aan de algehele productiviteit. Ze verminderen ook het gedoe om op het laatste moment vervangers te vinden. Werknemers die sporten hebben veel minder kans om ziek te worden dan degenen die niet sporten. Fitte werknemers nemen ook minder vaak langdurig verlof, moeten geopereerd worden of stoppen om gezondheidsredenen.

2. Medewerkers die fit zijn, hebben meer zelfvertrouwen. Bewegen geeft medewerkers het gevoel dat ze doen wat ze moeten doen. Dit creëert een gevoel van vertrouwen, waardoor ze hogere doelen kunnen stellen en streven naar uitmuntendheid. Omdat ze geen genoegen nemen met minder dan het behalen van hun doelen, zijn ze zeer succesvol.

3. Lichaamsbeweging geeft medewerkers meer energie. Hoewel veel mensen denken dat sporten energie kost, zorgt het in feite voor meer energie. Lichaamsbeweging bevordert een betere bloedsomloop, waardoor voldoende hoeveelheden bloed de hersenen consequent kunnen bereiken. Dit maakt medewerkers gefocust en alerter.

Oefeningen stimuleren het bereiken van doelen. Fitnessprogramma’s vereisen toewijding en het stellen van doelen. Aangezien werknemers bekend zijn met deze belangrijke taken, zullen ze deze ook naar de werkplek dragen. Medewerkers die doelen consistent kunnen bereiken, zijn een aanwinst voor elk bedrijf.

4. Werknemers die fit zijn, zijn goede leiders. Omdat ze van nature gedisciplineerd zijn, doen fitte medewerkers het vaak goed om anderen te leiden. Hun zelfvertrouwen is groot en ze gebruiken dat meestal om anderen te helpen leiding te geven. Zij zijn meestal de eersten die inspringen met een oplossing voor een probleem. Elke werkgever weet dat het hebben van een probleemoplosser een troef is.

5. Oefeningen dragen ​​bij aan een betere houding. Wanneer mensen sporten, zorgen de chemische veranderingen in hun lichaam voor een beter humeur. Mensen die in een goed humeur zijn, zijn uitstekende werknemers omdat ze mentaal beter in balans zijn.

6. Werknemers die sporten wekken vertrouwen in anderen. Collega’s zullen waarschijnlijk opkijken naar een werknemer die fit is. De discipline van de fitte medewerker om een ​​beweegprogramma te volgen geeft andere medewerkers het gevoel dat ze altijd iemand hebben om problemen op te lossen. Fitte medewerkers zijn ook sneller geneigd om hun mening te geven als er iets niet klopt. Als er problemen zijn met andere medewerkers, een systeem of apparatuur, zijn ze niet te timide om hun leidinggevenden te confronteren.

7. Lichaamsbeweging aanmoedigen is een goede manier om teamwerk te bevorderen. Het plannen van softbalwedstrijden, wandelingen of andere activiteiten voor medewerkers is een goede manier om fitness te stimuleren. Deze voorbeelden bevorderen echter ook teamwork. Wanneer werknemers kunnen leren om buiten het werk als een team te werken, zullen ze tijdens kantooruren gemakkelijker als team kunnen samenwerken.

8.Fitness vermindert het stressniveau van werknemers. Lichaamsbeweging heeft het fenomenale vermogen om de hoeveelheid stress te verminderen die wordt gevoeld door fysieke en emotionele spanningen in het leven. Werknemers die niet gestrest zijn, zijn meer gefocust, positiever en gelukkiger. Hun heldere geest stelt hen in staat zich op het werk te concentreren, wat betekent dat ze bijdragen aan een veel hoger niveau van productiviteit.

9.Het aanmoedigen van de fitheid van werknemers laat zien dat werkgevers om hen geven. Veel werknemers hebben het gevoel dat hun werkgevers hen of hun bijdragen niet waarderen. Het personeelsverloop wordt verminderd in werkomgevingen waar werkgevers oprechte zorg voor werknemers tonen. Het aanbieden van gratis sportschoollidmaatschappen, sportcompetities voor werknemers of andere plezierige fitnessmogelijkheden is een uitstekende manier om te zeggen: “Ik geef om je.”

Misschien wordt het tijd dat jij ook een fitness/gym of wellness hebt in je bedrijf?